Si bucataria are nevoie de 

accesorii cool

Bucataria unei locuinte este una dintre incaperile cele mai des folosite si discutate, motiv pentru care m-am gandit ca merita sa ii aduc si eu un omagiu. Pentru mine, o casa utilata complet nu reprezinta un moft, ci mai degraba ambitia unor oameni care isi doresc sa isi faca o viata mai buna si care vor sa duca un stil de viata mai usor si confortabil, din toate punctele de vedere. In special cand vine vorba despre o bucatarie, consider ca si aceasta are nevoie de accesorii cool, pe masura, astfel incat gatitul sa para floare la ureche.

Iata cum arata pentru mine o bucatarie completa:

  • Aparatele electrocasnice sunt un must, pentru ca in ziua de azi nu mai putem sa vorbim despre o bucatarie fara un aragaz, un cuptor si un frigider (cel putin). Optati pentru firmele pe care le cunoasteti sau informati-va inainte sa achizitionati ceva de la un producator de care nu ati mai auzit in prealabil.
  • Accesoriile de bucatarie sunt musai de tinut in evidenta si, ori de cate ori aveti ocazia, eu chiar recomand inlocuirea celor vechi cu ceva nou. Din aceasta categorie de produse fac parte urmatoarele: seturi de oale, suporturi tacamuri, forme de prajituri, rasnita pentru piper, cani termice, cratite, ustensile de bucatarie, oale de gatit, tigai, farfurii, cani, vesela pentru copii (daca aveti), boluri, cutite, tacamuri. Lista este mult mai lunga decat atat, dar am trecut in revista doar esentialul.
  • Mobilierul de bucatarie trebuie si el ales cu grija, deoarece trebuie sa fie in armonie cu restul elementelor care intra in ‘’alcatuirea’’ unei bucatarii.

Pentru a oferi, totusi, bucatariei un aer de eleganta, este musai sa optati pentru acele accesorii de calitate, achizitionate de la producatori / distribuitori cu experienta in domeniu, care pot garanta calitatea produselor lor indiferent de categoria din care fac parte. Un exemplu bun este Dajar – cea mai mare companie de pe piata produselor pentru casa si bucatarie din Europa Centrala si de Est, care a luat fiinta acum 31 de ani si continua sa ramana in topul preferintelor. In cele trei decenii de existenta, a pus accent pe inovatie, tehnologii revolutionare de productie si pe apropierea de publicul lor, evoluand de la un business de familie pana la a dezvolta parteneriate cu mari producatori ai lumii si la a lansa propriul brand, Ambition, promovat in cadrul unei campanii TV ample in Romania, cel mai recent in decembrie 2019.

Brandul Ambition se regaseste, in prezent, si in bucataria mea. In primul rand, m-a atras prin eleganta produselor, care sunt lucrate fin si minutios, astfel incat sa ofere senzatia unei experiente rafinate in bucatarie, indiferent de ce gatesti / servesti la masa. Trebuie sa recunosc faptul ca, in bucataria mea, inca se mai regasesc unele accesorii de bucatarie de pe vremea bunicilor, pentru ca acestea aduc nostalgia copilariei. 

Printre aceste accesorii, trebuie neaparat sa mentionez mojarul, sculptat din lemn de esenta tare si rasnita de cafea, care s-a mentinut intr-o stare de-a dreptul impecabila, deoarece bunica avea mereu grija ca fiecare accesoriu folosit sa fie bine spalat si curatat, dupa fiecare utilizare. In prezent, doar mojarul si rasnita de cafea imi mai aduc amintiri traite alaturi de bunici, la casa de la tara, deoarece in prezent nu imi mai sunt alaturi in lumea fizica. Am spus ca atat cat voi putea eu mai bine, voi ingriji aceste accesorii de bucatarie si nici in momentul in care se vor degrada nu ma voi debarasa de ele.

Uneori, trebuie sa apreciem lucrurile la adevarata lor valoare, dar trebuie sa acordam credit si ‘’stramosilor lor’’, deoarece fara acesti stramosi, putem spune ca evolutia nu ar fi avut niciodata loc si nu am fi ajuns sa apreciem si sa ne bucuram de un accesoriu de bucatarie modern. Pentru mine, simplitatea va ramane mereu la bazele unui stil de viata fericit.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, sponsor Dajar Romania!