Retine 021 9111 – numarul pe care ar trebui sa il stii

in caz de accident rutier

Nu este nimeni pe lumea asta care sa isi doreasca, vreodata, sa fie implicat intr-un accident rutier. Oricat de mici ar fi daunele, este o situatie extrem de neplacuta sa te trezesti cu masina ‘’sifonata’’, chiar daca nu esti tu cel care poarta vina. Da, sunt soferi care respecta regulile de circulatie, dar care devin ‘’victimele’’ celor care nu fac acest lucru. Peste tot exista acei ‘’soferi’’ care considera ca ei stiu tot, ca ei au mereu prioritate sau ca ei nu sunt niciodata vinovati de niciun incident auto. Nu exista nimic pe lumea asta care sa ma enerveze mai mult, decat aceasta categorie de pseudo – soferi, din cauza carora si traficul in general in tara noastra a devenit un adevarat haos, din care nu mai intelegi nimic. Traficul ma sperie si pe mine si nu pentru ca eu nu as fi o persoana calma si calculata in trafic, ci pentru ca exista mereu vesnic intarziati, care isi ‘’baga piciorul’’ la propriu si la figurat in acceleratie, claxoneaza fara motiv, injura si exemplele de acest fel pot continua. Fix pentru aceste categorii, m-am gandit ca este bine sa imi iau toate masurile de precautie cand vine vorba despre masina personala, despre stilul de a sofa si asa mai departe. Asigurarile CASCO sunt si ele mai mult decat recomandate, pentru ca doar cu ajutorul acestora ne putem repara masinile in caz de avarieri, astfel incat sa nu ne ‘’arda’’ la buzunare, dar ce faci daca esti implicat intr-un accident si chiar daca masina este avariata si dureaza pana cand v-a fi reparata complet, ai nevoie de alt mijloc de transport? Dar ce te faci daca nu stii cum sa procedezi in astfel de cazuri, daca tu nu ai fost de vina pentru incidentul produs? Nu sunt eu o mare experta in acest domeniu, dar stiu clar ca Autonom poate sa ne ajute in acest sens, 100%. Tu stiai ca ai acest drept prin lege? Doar sub 1% din soferi stiu asta. Da si tu informatia mai departe si apropiatilor tai!

Tu ce i-ai spune unui prieten, daca te-ar suna sa iti ceara ajutorul in urma unui accident? Ai sti sa il informezi despre pasii urmatori, in functie de caz, despre cum sa completeze o constatare amiabila sau sa ii spui despre dreptul sau la un autoturism de inlocuire gratuit? Daca raspunsul tau este nu, nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca Autonom are cate o solutie pentru orice! Autonom cea mai extinsa retea de mobilitate din Romania si pun la dispozitia clientilor lor solutii variate de transport si inchirieri auto prin intermediul celor peste 40 de agentii prezente in peste 30 de orase din Romania, Ungaria si Serbia. In cazul in care nu stiai, poti beneficia de un autoturism de inlocuire fara costuri, daca esti partea pagubita intr-un accident, costul pentru un astfel de serviciu fiind decontat de asiguratorul vinovatului. Acest serviciu a fost creat in luna decembrie a anului 2016, odata cu modificarea legii RCA in care se mentioneaza ca partea pagubita intr-un accident auto beneficiaza de autoturism de inlocuire pe perioada cat masina sa se afla in service pentru reparatii. Masina la schimb va fi similara cu masina detinuta (implicata in accident) si se acorda din momentul in care masina avariata a intrat in service. O zi de inchiriere este egala cu 4 ore de manopera. Din pacate, doar sub 1% dintre cei care ar putea beneficia de acest serviciu solicita un autoturism de inlocuire. Iar restul de 99% nu fac acest lucru pentru ca: nu isi cunosc dreptul si au nevoie de informare si au perceptia eronata ca este complicat de obtinut acest serviciu. Mai pe scurt: cu Autonom, beneficiezi fara niciun cost de auto de inlocuire, daca esti partea pagubita intr-un accident rutier, simplu, in doar 4 pasi. Costul este decontat de asiguratorul soferului vinovat.

In timp ce va scriu aceste randuri, vreau sa stiti ca vorbesc din proprie experienta. Iata patania mea, long story short: am fost implicata intr-un accident rutier, fara victime, dar masina mea, fiind o masina mica, cu consum la fel de mic din categoria masinilor ‘’de lucru’’, a avut de suferit (pentru ca nu vorbim de o masina cu caroserie tare, nu vorbim de o masina noua). Stiam din start ca eu nu eram vinovata, desi soferul cu vina ma acuza pe mine. O idee pe care vreau sa v-o impartasesc si voua: multi soferi, mai ales atunci cand sunt vinovati, aleg metoda intimidarii, adica dau vina pe tine, folosesc fraze amenintatoare gen ‘’sa vezi cati bani trebuie sa scoti din buzunar ca sa imi repari masina’’, ‘’cine ti-a dat tie permisul’’, ‘’cunosc eu pe X sau Y si sa vezi cum te tarasc prin tribunale’’ si asa mai departe. In astfel de cazuri NU va lasi intimidati si nu raspundeti provocarilor. Cel mai bine este sa sunati politia, care este cea mai in masura sa faca o constatare pertinenta sau la numarul de telefon 021 9111. Prin numarul de asistenta rutiera 021 9111 ai acces la nivel national la toate serviciile necesare in cazul unui accident: asistenta rutiera, platforma, tractare, depanare si autoturism de inlocuire. Nimeni nu se naste invatat, dar daca tot este sa invatam ceva in viata asta, atunci trebuie neaparat sa fie ceva care sa ne foloseasca in viata si mai departe. Inca nu ai o idee cum te ajuta Autonom si cum poti sa nu ramai fara masina, chiar si in situatii de criza? Vezi aici un scurt video de prezentare: 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, sponsor Autonom.ro!