Cum se desfasoara pentru mine 

timpul petrecut acasa

Perioada prin care trece tara noastra (dar si alte state vecine si din intreaga lume), si anume pandemia de COVID-19, m-a facut sa reflectez mult mai mult asupra timpului meu, asupra lucrurilor pe care eu le consider prioritare, dar si asupra familiei, prietenilor si a hobby-urilor pe care, de cele mai multe ori, le uit. Stiu, este o perioada care, din multe puncte de vedere, m-a dat peste cap: cu serviciul, cu activitatile fizice pe care le faceam in aer liber, cu organizarea si asa mai departe. Pentru mine, a fost ca o palma de la viata, care m-a trezit intr-o realitate cu totul diferita fata de ce stiam. Dar asta nu inseamna ca asta este ceva de rau. Ba din contra, in aceasta pandemie, am invatat multe si am adoptat unele obiceiuri pe care inainte nu le aveam, dar pe care am de gand sa le pastrez si pe viitor, indiferent de situatie. Cum se desfasoara pentru mine timpul petrecut acasa, cu cine petrec timpul, dar si ce activitati de recreere practic, va voi spune in randurile care urmeaza si sper sa va inspire si pe voi!

Am invatat sa fiu o persoana mai chibzuita si organizata

Perioada asta mi-a oferit ocazia sa pot face tot ce imi doresc, pentru ca acum nu mai pot spune ca timpul imi este insuficient. Dar sa o luam cu inceputul si sa bifam lucrurile pe rand, deoarece pandemia de Corona virus a adus multe schimbari in viata mea. Iar prima schimbare a fost cea legata de serviciu. Bineinteles ca, de cand a inceput aceasta nebunie, am decis ca trebuie sa evit neaparat contactul cu alte persoane, asadar am decis ca este momentul sa schimb lucrul de la birou cu cel de acasa. Da, pot spune ca am un job care imi permite sa fiu flexibila in acest sens. Dar cu toate astea, as minti daca as spune ca nu au existat probleme legate de bani. Probabil cei mai multi, care au un serviciu, se confrunta cu acest lucru. Unii poate nu mai au nici serviciu. Dar eu ma bucur ca pot lucra in continuare de acasa, fara sa duc lipsa unui venit. Totusi, am inteles cat de convenabil poate fi sa muncesti dintr-un mediu atat de familial si mi-am propus sa raman la aceasta schimbare si pe viitor. Chiar daca inseamna sa muncesc mai mult. Ba chiar am de gand sa fac si altceva, pe langa job-ul initial, si anume: am inceput sa realizez decoratiuni si aranjamente pentru evenimente speciale, pentru ca mi-am dorit sa am mereu o afacere pe cont propriu. Iar aranjamentele si decoratiunile handmade pentru ocazii speciale imi plac foarte mult!

Chiar daca nu ies din curte tot fac sport

Iarasi voi spune ca sunt privilegiata, pentru faptul ca stau la casa si am o curte destul de mare, in care pot sa fac putina miscare sau in care pot sa ma relaxez pe un sezlong sau un balansoar. Cu toate astea, pot spune ca am reusit inca sa menajez si partea de miscare fizica, pentru ca: am un steper pe care il folosesc zilnic, cel putin 15-20 de minute neintrerupt, iar indiferent de cum este vremea afara, nu am nicio scuza sa nu il folosesc, pentru ca pot sa il mut oriunde prin casa sau prin curte. De asemenea, sar coarda foarte des, fac scari (pentru ca am o locuinta care implica si multe scari pana la intrare) si chiar alerg dintr-un capat in altul al gradinii. Nu fac sport de performanta si mizez foarte mult pe cardio, pentru ca stiu ca de la el porneste totul. Si pentru ca totul sa fie mai usor si sa imi pot monitoriza mai bine evolutia, folosesc un smartwatch, pe care il detin de cateva luni doar, care sa imi monitorizeze activitatea fizica.

Este vorba despre Huawei Watch 2. Acest ‘’ceas inteligent’’ l-am ales pentru ca are un raport calitate – pret excelent si nu m-a dezamagit niciodata de cand il am. Personal, consider ca optarea pentru un smartwatch (sau upgrade-ul la unul) este cea mai buna alegere pe care puteti sa o faceti in aceasta perioada. Este cel mai usor si portabil gadget, cu ajutorul caruia puteti sa va organizati task-urile zilnice, dar si sa tineti cont de programul de miscare obisnuit, sa va contorizati evolutia si chiar sa va masurati pulsul si bataile inimii. Mai mult decat atat, unele dintre ele (printre care si Huawei-ul meu Watch 2), suporta Google Pay, ceea ce inseamna ca poti efectua plati contactless prin intermediul acestei functii (iar eu, in perioada asta, am eliminat complet plata cu cash).

Va doriti un smartwatch (nou)? Il gasiti la WatchShop.ro!

Daca va doriti si voi un astfel de accesoriu, modern si elegant, puteti apela cu incredere la gama celor de la WatchShop.ro, care cuprinde atat ceasuri pentru barbati, cat si ceasuri dama la cele mai accesibile preturi. Aveti posibilitatea sa alegeti dintr-o multime de modele. Din anul 2009, WatchShop.ro este ghid in materie de ceasuri, oferind o gama variata de branduri originale si accesorii pentru ceasuri. WatchShop.ro te ajuta sa alegi ceasul potrivit pentru personalitatea ta si stilul tau vestimentar, ceas care poate deveni cadoul perfect pentru acele persoane dragi din jurul tau, precum si diferite accesorii si curele. De-a lungul anilor, acest magazin online a devenit alegerea preferata a iubitorilor de ceasuri, oferind produse pentru cele mai diverse gusturi si buzunare. Printre cele mai apreciate si cumparate branduri amintim Tissot, Casio, Citizen, Fossil, Sekonda, Garmin, Vostok Europe, Festina si lista continua.

Fiecare smartwatch de pe site-ul lor, va poate oferi o serie de avantaje, precum:

  • Monitorizarea pasilor si numarului de calorii arse prin miscare;
  • Analizarea nivelului de hidratare / oxigen al corpului;
  • Functie de termometru;
  • Muzica integrata;
  • Recomandari personalizate, prin animatii, ale tipurilor de exercitii care ni se potrivesc (de exemplu, la modelele Garmin Vivomove / Vivoactive);
  • Unele modele de smartwatch-uri au chiar si functie de plata la terminalele POS;
  • Accelerometru si multe altele. 

Cum se desfasoara pentru mine timpul petrecut acasa


Ca si o concluzie scurta, iata un mic rezumat despre cum se desfasoara, pentru mine, timpul petrecut acasa: ma aflu in izolare alaturi de parinti, frate, bunica si de iubit. In fiecare dimineata, eu si prietenul meu ne trezim, luam micul dejun, apoi lucram cateva ore (pentru ca amandoi avem job-uri care ne permit sa lucram de acasa). Apoi luam amandoi pauza pentru masa de pranz, dupa care fiecare face ceva care ii place. De regula, el se joaca jocuri pe PC, iar eu citesc o carte. Ma bucur enorm ca acum am mai mult timp pentru citit! Dupa aceea, facem putina miscare pentru ca este important sa ne mentinem activi si din punct de vedere fizic, iar spre seara fie mai stam prin gradina, band o cana de ceai sau ciocolata calda, fie ne mai relaxam pe retele de socializare. Luam cina si, treptat, ne pregatim de somn, pentru ca si odihna este importanta. Nu am lasat ca aceasta pandemie sa ne strice programul de somn, chiar daca acum avem timp sa facem orice si sa ne facem programul zilnic, dupa bunul nostru plac!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, sponsor WatchShop.ro!